Kategoriler
Alışveriş Sepetiniz

Tülü Kestane Fidanı

Tülü Kestane Fidanı
Tülü Kestane Fidanı
Tülü Kestane Fidanı
Tülü Kestane Fidanı
Tülü Kestane Fidanı
Tülü Kestane Fidanı
Tülü Kestane Fidanı
Tülü Kestane Fidanı
Tülü Kestane Fidanı
Mağaza:

bursatarim

Value
(0/5)
Price
(0/5)
0,00TL
KDV Hariç: 0,00TL
466 görüntüleme

Tülü Kestane Fidanı     

      Meyveleri iri, meyve kabuğu orta kalın, koyu mahun kahverenginde ve parlaktır. Meyve eti krem renkli, kalitesi ve tadı iyidir. Bursa yöresinde Ekim ayının ikinci haftası olgunlaşır.

      UYARI: Büyük/küçük boy veya tek türden 50 adet ve üzeri fidan talepleriniz için bize ulaşınız.

 

MEYVE ÜRETİMİ AMAÇLI BAHÇE TESİSİ

     Kestane meyve üretimi için yapılacak ağaçlandırma çalışmalarında ve bahçe kuruluşlarında, yer (toprak özellik-leri, eğim, bakı, yükselti vb.) seçimine özen gösterilmelidir. Toprağın geçirgen, havalanır ve derin olması gerekir. Kestane fidanları ağır (killi) topraklarda, durgun ve yüksek taban sulu yerlerde istenilen gelişmeyi gösteremez-ler. Kestane plantasyon tesisi için kireç ve tuzluluk oranı yüksek olan topraklar tercih edilmemelidir. Soğuk ha-vanın toplandığı çukur vadiler de kestane yetiştiriciliği için uygun değildir. Plantasyonlar denizden en az 400 m yüksekliklerde tesis edilmelidir.Kuvvetli ve uzun süreli rüzgar alan alanlarda, hakim rüzgar yönüne dik istikamette, tesisten önce rüzgar perdesi tesis edilmelidir. İnsan ve hayvan tehlikesine maruz olabilecek yerlerde plantasyon alanı çevresi ihata (tel çit, kafes tel vb.) edilmelidir. Bahçe tesislerinde sulamaya ihtiyaç varsa, sulama tesisi bahçe kurmadan önce ger-çekleştirilmelidir.Ağaçlandırma ve bahçe tesisine konu olacak alanlar derin işlenerek, piketaj yapılıp fidan dikim yerleri belir-lenmelidir. Meyve üretimi için yapılacak ağaçlandırma ve bahçe kuruluşlarında 8x8 m, 10x10 m dikim aralık-mesafeleri tercih edilmelidir. Eğimin fazla olduğu tesis alanlarında 8x8 m dikim aralık-mesafeleri kullanılmalı, şaşırtılmış hastalıklardan ari sağlıklı fidanlar dikilmelidir.Dikim esnasında, dikim çukuruna 150-200 gr kompoze gübre ve üzerine yanmış ahır gübresi verilmelidir. Dikim çukuru 40-50 cm genişlik ve derinliğinde olmalıdır. Kestane fidanları erken ve geç donlardan zarar gördüğün-den dikim zamanında (Kasım-Nisan) bu durum göz önünde bulundurulmalıdır

Lorem Ipsum, dizgi ve baskı endüstrisinde kullanılan mıgır metinlerdir. Lorem Ipsum, adı bilinmeyen bir matbaacının bir hurufat numune kitabı oluşturmak üzere bir yazı galerisini alarak karıştırdığı 1500'lerden beri endüstri standardı sahte metinler olarak kullanılmıştır. Beşyüz yıl boyunca varlığını sürdürmekle kalmamış, aynı zamanda pek değişmeden elektronik dizgiye de sıçramıştır. 1960'larda Lorem Ipsum pasajları da içeren Letraset yapraklarının yayınlanması ile ve yakın zamanda Aldus PageMaker gibi Lorem Ipsum sürümleri içeren masaüstü yayıncılık yazılımları ile popüler olmuştur.

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
Kötü İyi