Kategoriler
Alışveriş Sepetiniz

Granny Smith Büyük Elma Fidanı (Yeşil-Mayhoş) 20-22 Kütür Saksılı

Granny Smith Büyük Elma Fidanı (Yeşil-Mayhoş) 20-22 Kütür Saksılı
Granny Smith Büyük Elma Fidanı (Yeşil-Mayhoş) 20-22 Kütür Saksılı
Granny Smith Büyük Elma Fidanı (Yeşil-Mayhoş) 20-22 Kütür Saksılı
Granny Smith Büyük Elma Fidanı (Yeşil-Mayhoş) 20-22 Kütür Saksılı
Granny Smith Büyük Elma Fidanı (Yeşil-Mayhoş) 20-22 Kütür Saksılı
2.750,00TL
KDV Hariç: 2.500,00TL

 

20-22 KÜTÜR OLUP, 9-10 YAŞINDADIR

 NAKLİYE ALICIYA AİTTİR.

 

FİDAN HAKKINDA;

  • Orjini Avustralya'dır.
  • Ağacı zayıf orta kuvvette, yarı dik yayvan gelişir.
  • Her yıl düzenli ve bol ürün verir.
  • Meyvesi orta iri, yeşil zemin üzeri hafif donuk sarı renkli, kalitesi çok iyi olup sert, çok sulu ve kendine özgü mayhoş bir tadı vardır.
  • Eylülün son haftası toplanır.
  • Meyveleri soğuk hava depolarında 9 ay süreyle saklanabilir.
  • Karadeniz ve Marmara bölgelerie tavsiye edilir.

TOZLAYICISI

Golden Delicious ve Red Delicious çeşitleridir.

GÜBRELEME

Meyve ağacını gübrelerken verilecek olan gübreyi ağaçın taç iz düşümlerine atılmalıdır.belirli dönemlerde toprağı organik maddece zenginleştirmek için toprak düzenliyci ,organik gübre ve diğer organik gübreler tamamen yanmiş gübreler kullanılmalidir.

İKLİM

Elma ılıman, özellikle soğuk ılıman iklim meyvesidir. Elma kış dinlenmesine en fazla ihtiyaç duyan meyve türüdür.  Soğuklamasını giderememiş elma ağaçlarında yaprak gözleri sürmez ve ağaç çıplak kalır. Elma yüksek yaz sıcağından da hoşlanmaz. Sıcaklık 40°C’nin üzerine çıktığı zaman büyüme durur, daha yüksek sıcaklıklarda ise zararlanma görülmeye başlar.

TOPRAK İSTEKLERİ

Elma genellikle bir çok toprak tiplerinde başarılı sonuç verir.Elma yetiştiriciliği için en iyi topraklar optimal olarak 6.0-6.5 pH ve içerisinde normal kireci ve yeteri kadar humus ve nemi bulunan tınlı, tınlı-kumlu veya kumlu-tınlı geçirgen topraklardır.

DİKİM

  • Kuvvetli gelişen çeşitler aşılandığında verilecek dikim aralıkları 3.5m x 6m, spur çeşitler aşılandığında ise toprağın vermliliğine göre 3m x 4.5m veya 3m x 5m olmalıdır.

BUDAMA

Ağaçlar tabi hâllerinde büyürlerse bol meyve verirler. Yalnız meyve kalitesi düşük olur. Kısa zamanda da verimden düşer, taç kısımları karmakarışık olur. Böyle ağaçlara teknik müdahaleler çok zorlaşır. Bu sebeple budanmaları gerekir. Meyve ağaçlarına budama genellikle iki dönemde yapılır:

  • Kış Budaması: Meyve ağaçlarında öz suyun yavaşladığı uyku devresinde yapılan budamadır. İklimi mutedil olan bölgelerde yaprakların dökülmesinden itibaren, ilkbaharda vegetatif faaliyetin başlamasına kadar geçen süre içersinde yapılır. Eğer bölgede kışın iklim sert geçiyorsa kış donları bittikten sonra budamaya başlanır. Budamaya ağaçlarda tomurcukların patlamasıyla son verilir. 
  • Yaz Budaması: Yaz boyunca meyve ağaçlarında yapılan uç alma, bükme, eğme, bağlama, gibi işlemlerin tümüdür. Bu budamada ağaçlarda asla kesim yapılmaz.

 

DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN WHATSAP HATTI ÜZERİNDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ 

WHATSAP HATTI : 0544 535 68 31

Lorem Ipsum, dizgi ve baskı endüstrisinde kullanılan mıgır metinlerdir. Lorem Ipsum, adı bilinmeyen bir matbaacının bir hurufat numune kitabı oluşturmak üzere bir yazı galerisini alarak karıştırdığı 1500'lerden beri endüstri standardı sahte metinler olarak kullanılmıştır. Beşyüz yıl boyunca varlığını sürdürmekle kalmamış, aynı zamanda pek değişmeden elektronik dizgiye de sıçramıştır. 1960'larda Lorem Ipsum pasajları da içeren Letraset yapraklarının yayınlanması ile ve yakın zamanda Aldus PageMaker gibi Lorem Ipsum sürümleri içeren masaüstü yayıncılık yazılımları ile popüler olmuştur.

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
Kötü İyi