



Dracena margina: Anavatanı Madagaskar’dır. Asparagaceae (Kuşkonmazgiller) famiyasının Dracena cinsindendir Bakımı kolay, ihmallere dayanıklı, sulama düzensizliklerinde (çok aşırı susuz kalmadıkça) büyümeye devam eden, yetersiz gün ışığına bile uyum sağlayan bir süs bitkisidir. Fakat yerinin son derece havadar olması çok önemlidir.
Dracena margina bitkisinin bakımı: Ortam mutlaka çok havadar olmalı. Bunun için sık sık açtığınız bir pencereye ne kadar yakın tutarsanız o kadar iyi edersiniz. Direkt güneşin zararı olmaz. Aşırı köklenme özelliği olduğundan dolayı kocaman saksılara dikmemelisiniz. Yoksa köklerle başa çıkamazsınız. Köklerin zor sığacağı büyüklükte saksı kullanın. Dracena margina için poşetlerde satılan hazır topraklar yeterlidir. Saksı veya toprak değişimini her iki yılda bir yapın. Dracena için;toprak olarak torf ve perlitli iç mekan bitki toprağı kullanılması gerekir. Kesinlikle bahçe toprağı kullanılmamalıdır.
Kök budaması yapılması gereken türlerin toprağını değiştirme zamanı ilkbahar sonuna doğru, pencereleri uzun süre açık tutacağınız zaman olmalı. Çünkü kök budamasından sonra yeni toprağına dikilen bitkiler çok havadar ortamda tutulmalıdır
Dracena margina bitkisinin sulanması: Bitkiye su verirken kesinlikle klorlu terkos suyu vermemeye özen gösteriniz. Aşırı klor bitki kök gözenekleri kapatarak bitkinin sağlıklı büyümesini engellemektedir. Dracena margina her ne kadar susuzluğa dayanıklı olsa da toprağını asla kupkuru bekletmeyin.
Dracena yaprak sararması: Çok aşırı susuz kaldığında yaprakları sık sararır.
Aşırı su verilirse yaprak sararır, gövdesi çürür.
Direk ısıtıcılardan sıcağa maruz kalırsa yaprakları sararır.
Temmuz ağustos güneşin tepe noktasından etkili olduğu mevsimlerde cam arkasından güneş alırsa bitki yaprakları sararır.
Not : Dracaena marginata Bitki çeşidi insanlar üzerinde zehirli bir etkisi olmamasına rağmen Evcil Hayvanlar tarafından yenilmesi durumunda zehirli etki gösterebilmektedir.